Адмирал Ефтимов за НАТО и България: България ще може да приеме

...
Адмирал Ефтимов за НАТО и България: България ще може да приеме
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: България може да приеме още сили на НАТО на своя територия

Адмирал Ефтимов за НАТО и България: 

България ще може да одобри още сили на НАТО на своя територия в осъществяване на новите районни проекти на Алианса. Това съобщи в предаването " Още от деня " началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Ще бъде основан и дивизионен щаб у нас. Мерките са в осъществяване на новите районни проекти, признати на Срещата на върха на НАТО във Вилнюс, които се задействат за пръв път от Студената война и плануват тъкмо избрани сили и средства за отбрана на географски райони.

По думите на Ефтимов, дивизионният щаб у нас ще управлява две български бригади, многонационалната бойна група, която би трябвало да нарасне до равнище бригада, и още и сили и средства, в случай че е належащо. По думите му това са бригади, които съставляват една дивизия.

" Ще има толкоз военнослужещи, колкото са задоволителни да се даде бърз и съответен отговор. В момента основата на сухопътния съставен елемент в България са двете български бригади, многонационалната бойна група. Ще бъдем подготвени да приемем още сили натовски - съюзни сили и средства. И този многонационален дивизионен щаб да може да поеме командването на тези сили и средства ", добави той.

За задачата обаче, страната ни би трябвало да приготви нужната инфраструктура.

" Ще бъде модернизиран войсковият регион в Кабиле и Ямболско, там предвиждаме да бъде построена съответната инфраструктура. Авиобаза Безмер, с цел да може да бъде ситуиран авиационен съставен елемент. За да може да се направи композицията, системата за командване и надзор. Нашият принос е основаването на многонационален дивизионен щаб на българска територия. "

Ефтимов отхвърли да посочи от кои съюзни страни биха могли да дойдат още сили и средства, както и прецизен брой:

" Не можем да приказваме за крайна численост. Винаги е в динамичност, според от наличните сили и средства, според от сюжета на бойните дейности. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР